“EKI” donirao pametni televizor JU Prva OŠ Donji Vakuf

Po drugi put predstavnici Mikrokreditne organizacije “EK”I u sklopu Socijalno odgovornih aktivnosti posjetili su JU Prva osnovna škola Donji Vakuf i tom prilikom uručili vrijednu donaciju.

Pametni televizor ubuduće će biti na raspolaganju nastavnom osoblju i učenicima ove škole, te doprinijeti unapređenju nastavnog procesa.

Uprava škole zahvalila se  EKI-ju na donaciji, naglasivši da im je na ovaj način omogućeno kvalitetnije izvođenje  nastave.

Pored ove donacije EKI je ranije donirao informatičku opremu za  potrebe odjeljenje djece sa posebnim potrebama u ovoj školskoj ustanovi  kako bi  olakšali  rad pedagoškog osoblja i pomoć u obrazovanju djece .

EKI ,inače, u svom društveno korisnom radu prvenstveno pomaže ustanove i organizacije koje rade sa djecom sa posebnim potrebama, te škole. Tako je donirana i odgovarajuća oprema za JU Dječiji vrtić Donji Vakuf,   EKI je donacijom računarske opreme, ranije također, podržao rad Udruženja “Treća sreća” Donji Vakuf.  EKI poljoprivredu smatra za jednu od prespektivnijih grana BiH privrede koja nije razvijena na nivou na kojem bi mogla i trebala biti, te su  na ovaj način željeli pomoći poljoprivrednom udruženju iz Donjeg Vakufa.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print