Edin Terzić nakon poraza u finalu Lige prvaka: Jedna je razlika između Borusije i Reala

Real Madrid je u finalu Lige prvaka slavio protiv Borusije Dortmund rezultatom 2:0 na kultnom “VemblijU”.

Terzić pohvalio igrače

Nakon posljednje utakmice najjačeg klupskog evropskog takmičenja za ovu sezonu, trener tima iz Dortmunda Edin Terzić je pohvalio svoje igrače.

– Mislim da smo danas odigrali sjajnu utakmicu, možda smo zaslužili i bolji rezultat od 0:2. Imali smo osjećaj, posebice u prvom poluvremenu kada smo ih kontrolisali. Igrali smo protiv najjače ekipe u ovom takmičenju i odigrali smo sjajno. Pokazali smo svima ono što su vjerovali, da smo tu ne zbog finala nego da pobijedimo. Zato je razočarenje tako veliko. Napravili smo toliko dobrih stvari. Jedina razlika je ta što su oni imali instinkt ubojice, a mi ne –  rekao je Terzić za kamere njemačke javne televizije ZDF.

Vjerovali su u pobjedu

– Situacije u kojima smo vršili pritisak nismo iskoristili. Zato su oni ponovno prvaci. Imali smo osjećaj da stojimo dobro u utakmici, da igramo uravnoteženo i da smo jako blizu. Vidjeli smo jedan tim BVB koji smo željeli vidjeti. Doveli smo sa sobom 100.000 ljudi u London s vjerom da možemo pobijediti. Stvarno smo dobro odigrali i to je ono pozitivno što trebamo zapamtiti. Tu vjeru trebamo ponijeti sa sobom. Čak i kada sve ne ide kako treba, ne smije se odustati nakon prvog udarca. Treba nam ta vjera – zaključio je Edin.

avaz.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print