Džeko: Najbolje tek dolazi!

0
111

Edin Džeko jedan je od najzaslužnijih igrača za uspjeh Rome i eliminaciju Barcelone iz Lige prvaka.

Njegov prvi gol na Nou Campu u porazu od 4:1 ostavio je Vučicu “u životu”, a večeras je dao jedan gol i iznudio penal u veličanstvenoj pobjedi od 3:0.

U izjavi za italijanske medije Džeko je nakon utakmice kazao da je sretan što je ostao u Romi.

„Sada mogu igrati i polufinale! Nije bilo lako, ali sretan sam što sam tu. Mislim da je klubu drago što nisam otišao“, rekao je Džeko.

„Ovo je bilo dobro, ali najbolje tek dolazi. Dokazali smo da možemo igrati protiv bilo koga, jer je Barcelona jako dobar tim. Dali smo im tri gola, a mogli smo i više“, rekao je Džeko, te dodao da nikad nije vidio da Barcelona toliko muči.

„Vršili smo pritisak od prve minute. Lakše mi je bilo igrati kad su Schick i Radja bliže meni, to stvara dodatni prostor i razvlači protivničku odbranu. Prvi put smo igrali ovako i drago mi je što je naš sistem uspio“.

Bh. reprezentativac je otkrio kako oni nikad nisu gubili nadu da mogu nešto napraviti protiv Barce.

„Svi smo vjerovali, iako nam ostali nisu davali ni pet posto šanse. Znali smo da će biti teško pobijediti sa 3:0, ali uradili smo to. Mogu reći da je Roma zasluženo u polufinalu Lige prvaka“, istakao je Džeko, koji kaže kako nije nemoguće i da se Roma plasira u finale.