DVOC uz pomoć dječaka i djevojčica KK “PROMO” zajedno u borbi protiv diskriminacije

Omladinska organizacija DVOC prošle se godine pridružila hiljadama europskih grupa da iskoriste moć fudbala kako bi predstavili ujedinjeni stav protiv diskriminacije, te se  izjasnili kao Football People.

Mladi iz donjovakufske organizacije DVOC, na čelu sa koordinatorom projekta Amerom Hodžićem i ove su godine organizovali druženje sa dječacima i djevojčicama iz KK “PROMO” Donji Vakuf kako bi kroz igru i druženje pokazali mladima da nema mjesta bilo kojoj vrsti diskriminacije u sportu, te zajedno slavili raznolikost kroz igru.

„Raduje nas činjenica da su Donji Vakuf i Omladinska organizacija DVOC predstavnici Bosne i Hercegovine u borbi protiv bilo kakve diskriminacije u sportu, i općenito. Kroz rad sa djecom, pružamo im priliku  da na kreativan način izraze svoje stavove, a i nauče korisne stvari o samom problemu diskriminacije i načinima rješavanja istog. Drago nam je da je DVOC dio velikog UEFA programa podrške jednakosti i antidiskriminaciji, a mi ćemo kroz naše aktivnosti, na način prilagođen našoj okolini, pokušati ostvariti ciljeve, tj.  educirati mlade o problemu diskrimanicije i kako ih riješiti”, kazao nam je Amer Hodžić coordinator projekta.

Članovi omladinske organizacije DVOC ovakve projekte rade kako bi svake godine uključivali što više sportskih klubova, udruženja i organizacija, te educirali mlade o svakodnevnim problemima diskriminacije u svijetu.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print