Dvadesetjednogodišnjak podlegao od zadobivenih povreda u Kantonalnoj bolnici u Travniku

0
1243

Buran vikend je iza nas. To dokazuje izvještaj MUP-a SBK o kriminalitetu, narušavanju javnog reda i mira, te izvještaju o saobraćajnim nesrećama.

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela, te su zabilježena 22 slučaja narušavanja Zakona o javnom redu i miru SBK.

U istom broju saobraćajnih nesreća, jedna osoba je smrtno stradala, 4 osobe su zadobile teže tjelesne povrede, dok je jedn lakše povrijeđena.

Dana 13.05.2018. godine oko 03,15 sati u mjestu Nova Bila, općina Travnik, dogodila se saobraćajna nezgoda, u kojoj je došlo do slijetanja s kolovoza putničkog motornog vozila marke Audi, registarskih oznaka K06A505, u  kojem su bila lica Č.A. rođen 1990. godine  i I.P. rođen 1997 godine. Isti su  prevezeni u Kantonalnu bolnicu Travnik, gdje im je dežurni doktor konstatovao teže tjelesne povrede. Od zadobivenih teških povreda, povrijeđeni I.P. je tokom dana preminuo.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 330 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 93 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 18 vozača, od kojih je 5 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila. Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 3 vozila.

izvor:novum.ba