Drugi Košarkaški kamp „KK PROMO 2020“

0
151

Košarkaški klub „PROMO Donji Vakuf“ je i ove godine u pauzi nakon završetka historijske sezone i takmičenja u LIGI 12 Prvenstva BiH KS BiH za košarkaše započeo aktivnosti na organizaciji drugog po redu košarkaškog kampa za sve omladinske selekcije našeg kluba. Za razliku od prošle godine, ovaj put smo pripremili aktivnosti , odnosno plan i program treninga za ženske dječije selekcije.

Shodno novanastaloj situaciji u cijelom svijetu, pomno smo smo pratili sve odluke nadležnih organa i krenuli u realizaciju ovog projekta.
Svjesni činjenice da košarkaški kampovi u organizaciji naših najvećih klubova nisu uvijek dostupni svim zainteresiranim dječacima i djevojčicama zbog previsoke cijene, želja nam je bila da jedan takav kamp dovedemo u naš grad, već drugi put uzastopno.

Još od prošle godine imamo saradnju sa, prije svega čovjekom izvanrednih ljudskih kvaliteta, a zatim i vrhunskim stručnjakom i pedagogom doc.dr. Edinom Užičaninom, stručnjakom za omladinske selekcije, docentom na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, na predmetima Košarka, Uloga trenera u sportu, Kineziološka analiza motoričkih aktivnosti i dr.
U košarkaškoj karijeri igrao je za KK „Živinice“, KK „Zmaj od Bosne“ iz Tuzle kao i UKK „Student“ iz Tuzle. U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri vodio je KK „Millennium“ iz Živinica, zatim KK „Živinice 78“, UKK „Student“ iz Tuzle, i u posljednoj sezoni kao trener KK „Živinice“. Poslije angažmana u OKK „Sloboda“ dobija poziv selektora Borisa Džidića da se pridruži stručnom štabu muške juniorske reprezentacije BiH. U prošlojsezoni 2019/2020 bio je dio stručnog štaba OKK „Sloboda“ Tuzla.

Obzirom da će na ovogodišnjem kampu učešće uzeti i djevojčice omladinskih selekcija našeg kluba, potrudili smo se da našim mladim damama svoje znanje prenese ništa manje vrijedan i poznat košarkaški stručnjak, ni manje ni više nego Selektor ženske kadetske reprezentacije BiH U-16, g-din Mirza Oštraković, profesor tjelesnog odgoja i sporta.
G-din Mirza Oštraković je u svjoj igračkoj karijeri nastupao za omladinske selekcije KK „SLOBODA DITA“. Nakon igračke karijere, od 2012 godine aktivno se posvećuje trenerskom zanimanju, i zajedno sa ekipom našeg najuspješnijeg sportskog kolektiva u ženskim selekcijama KK „JEDINSTVO“ Tuzla pravi vrhunske rezultate, osvajajući prvenstvo BiH u pionirskim, kadetskim i juniorskim selekcijama nekoliko godina za redom. Od 2015-te godine do 2017-te radi kao pomoćni trener u reprezentativnim omladinskim selekcijama (U-20), a već 2017-te godine preuzima mjesto glavnog trenera u seniorskom timu KK „JEDINSTVO“ Tuzla.
KS BiH je prepoznao rad ovog mladog stručnjaka i na Evropskom prvenstvu B divizije u Sofiji-Bugarska, Mirza Oštraković vodi kao selektor U16 žensku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Asistenti i pomoćnici ovim dokazanim stručnjacima biće i treneri iz našeg omladinskog pogona: Amna Rejhan, Sara Kilim, Anel Gracić, Sulejman Rejhan, Adnan Hodžić i Amer Čaluk.

Kao demonstratori i gosti kampa biće prvotimci KK „PROMO Donji Vakuf, naši „Momci sa Vrbasa“:
Nedim Mustafica, kapiten KK“PROMO Donji Vakuf“ i reprezentativac „3×3“, Admir Džihan – Borac, Dino Alkić i Ismail Hodžić. Pored naših momaka, ove godine za demonstratora na ovom kampu očekujemo i nekadašnjeg prvotimca KK „PROMO“ Donji Vakuf, Dinko Peljto, čije igre u žutom dresu donjovakufska publika veoma rado pamti i prepričava.

Kako djevojčice našeg kluba ne bi ostale uskraćene za demostraciju i vrhunske poteze, potrudili smo se da kao šlag na tortu obezbjedimo prisustvo tri prave zvijezde ženske košarkaške scene. Gošće našeg grada i demonstratorice na turniru biće:
– Marica Gajić – trenutno najbolja košarkašica reprezentacije BiH, 32. Pik na draftu WNBA, koja će od naredne sezone nastupati za španskog prvaka i Euroligaša ekipu Club Baloncesto Perfumerías Avenida, bivšeg prvaka Evrope. Premalo bi prostora bilo da opišemo zvjezdani košarkaški put i sve uspjehe ove mlade dame, koja trenutno vodi našu reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021.godine.
– Melisa Brčaninović – jedna od najtalentovanijih košarkašica Evrope, članica ženske seniorske reprezentacije naše zemlje koja od naredne sezone karijeru nastavlja u Belgiji u najboljem timu Castors Braine, koji nastupa i u Euroligi. Kćerka nekadašnje reprezentativke Jugoslavije i članice šampionske ekipe KK „JEDINSTVO“ iz Tuzle Mare Lakić-Brčaninović. Zajedno sa Maricom i ostalim djevojkama iz naše reprezentacije vode ovu ekipu ka još jednom uspjehu bosanskohercegovačke košarke.
– Beatrice Del Pero – gošća iz Italije, članica U-20 reprezentacije Italije i italijanske ekipe iz Seria A – Costa Masnaga.
Obzirom da nismo sigurni u njihov dolazak, nismo u mogućnosti predstaviti još dva demonstratora za muške selekcije. Ukoliko uspiju uskladiti svoje privatne obaveze, vjerujemo da će ovi demostratori zajedno sa već pobrojanim biti vrhunsko iznenađenje i iskustvo za sve naše djevojčice i dječake koji budu prisustvovali ovom kampu, a koji po imenima neće nimalo zaostajati za renomiranim kampovima u našoj zemlji. Njihova imena ostavićemo kao iznenađenje.

Početak kampa, odnosno prvi trening predviđen je 24.07.2019, kada će biti izvršena prozivka.Kamp će biti održavan na plohama kod srednjoškolskog centra i po potrebi u Sportskoj dvorani ili Fiskulturnoj Sali MSŠ Donji Vakuf (u slučaju kiše), u dva dnevna termina (jutarnji i večernji termin) po dva sata, i trajaće od petka 24.07.2020.godine do četvrtka 30.07.2020.godine.

Participacija za članove KK „PROMO Donji Vakuf“ iznosi 30,00 KM dok je participacija za sve ostale zainteresovane iz drugih klubova 60,00 KM.
Za djevojčice i dječake koji dolaze iz drugih, udaljenijih gradova cijena ukupnog aranžmana iznosi 300,00 KM u što je uključeno: kotizacija i spavanje (6 noći) u Motelu „OTOKA“ sa dva dnevna obroka. Kroz cijelo vrijeme trajanja ovog kampa biće organizirana interna takmičenja, a najbolji pojedinci biće nagrađeni prigodnim nagradama. Svi učesnici kampa dobiće majice sa logotipom ovogodišnjeg kampa. Stoga je potrebno da uz prijavu dostavite veličinu majice kako bi iste bile odgovarajuće.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane djevojčice i dječake sa područja naše i drugih općina da nam se pridruže i da se družimo stičući nova znanja i iskustva na ovom kampu, zajedno sa našim prvotimcima te gošćama i gostima našeg grada i kampa!

Sve informacije kao i prijave na kamp se mogu izvršiti putem FB stranice našeg kluba, kao i putem telefona +387 62 043 193 – Amer Čaluk Kale, najkasnije do 19.07.2020. godine