Dresovi i trenerke za prvi tim KK “Promo” Donji Vakuf

0
576

Početkom tekuće takmičarske sezone KK „Promo“ je ostvario saradnju sa proizvođačem No1 sportske opreme. U početnoj fazi, zahvaljujući generalnom sponzoru, „Promo“ d.o.o. montažne kuće Donji Vakuf, kao i donaciji samog proizvođača, nabavljeni su dresovi i trenerke za prvi tim.

„Već tada smo odlučili da u što skorijem roku nabavimo identičnu opremu za mlade selekcije. Zahvaljujući našem sugrađaninu, Nedimu Šutkoviću, zaposleniku AS grupacije iz Tešnja, stupili smo u kontakt sa renomiranom punionicom prirodne izvorske i prirodne mineralne vode „Oaza“ d.o.o. Tešanj, kao i sa glavnim proizvođačem kafe i čaja u BiH, „Vispak“ Visoko. Menadžment obje firme odlučio se da pomogne nabavku opreme za sve naše dječake. Ukupno smo nabavili 50 kompleta koji uključuju dresove, šorceve i trenerke. Time smo izbjegli znatan dodatni trošak samom klubu i roditeljima košarkaša.“ – ističu u KK „Promo“ Donji Vakuf.

U Sportskoj dvorani KK Promo Donji Vakuf organizirao je zajedničko fotografisanje svih selekcija u novoj opremi. Fotografije će biti iskorištene i za štampanje specijalnog kalendara KK „Promo“. „S ponosom možemo reći kako smo nabavkom opreme, nakon dugog niza godina igranja u raznovrsnim kombinacijama, konačno uspjeli da dobijemo jedinstvenu sportsku „uniformu“ našeg kluba.“ – saopćili su iz KK „Promo“ Donji Vakuf.