Dr. Bašić: Negativni nalazi svih do sada testiranih građana Donjeg Vakufa

0
2064

U Donjem Vakufu nema zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji su 143 osobe dok je 91 osoba izašla iz samoizolacije.

Direkorica Doma zdravlja Donji Vakuf dr. Rusmira Bašić obratila se građanima Donjeg Vakufa saopćenjem za javnost, koje prenosimo u cjelosti,

Želim obavijestiti građane općine Donji Vakuf da kontinuirano pratimo epidemiološku situaciju i poduzimamo sve mjere koje su neophodne za sprečavanje pojave i širenja zaraze koronavirusom.

Takođe, u skladu sa propisanim naredbama i procedurama redovno pružamo zdravstvene usluge svim pacijentima kojima je to neophodno. Poštujući sve epidemiološke mjere i dalje šaljemo naše onkološke pacijente na KCUS uz prethodno popunjen anketni upitnik.

Redovno se obavlja i prijevoz pacijenata kojima je potrebna dijaliza. U Domu zdravlja Donji Vakuf kontinuirano rade naše specijalističke službe: internista, ginekolog, medicina rada, pedijatar, služba porodične medicine.

Pacijenti kojima je potreban lijek mogu svakodnevno dobiti svoj recept kod svog ljekara porodične medicine. Za osobe starije od 65 godina to može učiniti i neko mlađi, član porodice, volonteri..

Naš mobilni tim je na raspolaganju 24 sati i apelujem na osobe koje dolaze iz drugih država da se obavezno jave na broj 030 205 562 koji je dostupan 24 sata. Apelujem na naše građane da poštuju mjere samoizolacije.

U ovom trenutku imamo ukupno 143 osobe u samoizolaciji, dok je 91 osoba sa današnjim datumom izašla iz samoizolacije.

Sve osobe koje su imale indikacije za testiranje i bile testirane na COVID-19 bile su negativne.

Iako nemamo potvrđenih slučajeva oboljelih od COVID-19 i dalje apelujem na građane naše općine da se pridržavaju svih uputa vezanih za pandemiju korona virusa.“

#ostanikuci