Dozvoljena pijačna prodaja za sve koji posjeduju važeći ID broj

0
94

Nakon što je kantonalna tržišna inspekcija u ranim jutarnjim satima u utorak izišla na lokalitet pijace u Donjem Vakufu i nakon što od strane uprave JKP “Gradina” d.o.o. informirana da je u toku otklanjanje nedostataka koji su prethodno konstatovani Rješenjem inspekcije,  kantonalni inspektorat ipak dozovolio da se organizira pijačna prodaja za zelenu pijacu i za one trgovce-pojedince koji prodaju tekstilnu robu, obuću i slično, a koji posjeduju važeći identifikacioni broj.

Za ostale trgove-pojedince koji ne posjeduju važeći ID broj, ali koji su u međuvremenu pokrenuli proces registracije kod nadležnih organa koji će u većini slučajeva, pretpostavlja se – rezultirati izdavanjem ID broja – ovaj put nije dozvoljena prodaja na pijaci u Donjem Vakufu. Inspektorat se, na usmene upite trgovaca-pojedinaca čija registracija je u toku, navodno izjasnio da istima neće dozoliti prodaju na pijaci u Donjem Vakufu, niti na bilo kojoj drugoj pijaci u SBK/KSB dok isti uspješno ne dovrše proces registracije što će dokazati posjedovanjem važećeg identifikacionog broja.

 

I administracija Općine Donji Vakuf i uprava JKP “Gradina” d.o.o. su otpočeli sa aktivnostima iz svog domena kako bi se trgovcima-pojedincima koji to žele – omogućila registracija i dobijanje važećeg ID broja.- informišu iz JKPGradina” d.o.o. Donji Vakuf.