Donjovakufski vijećnici povećali iznos stipendija

0
518

 

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Donji Vakuf, jedna od usvojenih odluka je i Odluka o dodjeli stipendija redovnim studentima za akademsku 2022/2023. godinu. Ono što je bitno kada je u pitanju ovogodišnja odluka o općinskim stipendijama, jeste da je ovom odlukom povećan iznos stipendija sa 100 na 150 KM.

Prema usvojenoj odluci dodijelit će se ukupno 80 stipendija, gdje će studenti primati po 150 KM. Ukupna sredstava za stipendije iznose 120.000 KM, te će se isplaćivati u deset mjesečnih rata.

” Kada je u pitanju prošla godina, te isplate stipenedija našim studentima, prošlogodišnja Odluka je ispoštovana u 100 % iznosu. Dakle, isplaćeme su sve stipendije. Mi smo prije dvije sjednica imali inicijativu , od vijećnika Hamida Magrdžije da se stipnedije na mjesečnom nivou povećaju sa 100 na 150 KM. U razgovoru sa predlagačem, mi smo dogovorili da se od ove godine stipendije  povećaju na 150 KM, što je i predviđeno ovogodišnjim Budžetom općine Donji Vakuf. Mi znamo da ni ovo nije dovoljno, zato ćemo se potruditi da se i ovaj iznos u nekom naredom periodu poveća “- na ovu temu je istako predsjedavajući Općinskog vijeća Donji Vakuf Muhamed Hodžić.