Donjovakufski stonoteniseri na turniru u Kaknju

0
131

Na turniru za rekreativce u stonom tenisu “KAKANJ OPEN 2018” održanom 25. marta 2018. godine nastupili su i članovi Stonoteniskog kluba „Donji Vakuf“. Pored takmičara iz Donjeg Vakufa na turniru su učestvovali i takmičari iz Zenice, Žepča, Zavidovića, Maglaja, Tešnja, Ilijaša, Breze, Sarajeva, Tuzle, Jablanice, Čitluka, Jajca, Gradačca,  Visokog, Viteza, Prozor-Rame, domaćini iz Kaknja  i dva igrača iz Turske.

Za STK “Donji Vakuf“ nastupili su Aladin Kurić i Fikret Kilim. Aladin je osvojio treće mjesto u konkurenciji igrača do 29 godina.

U kategoriji žena prvo mjesto osvojila je Esen Yazici iz Republike Turske, drugo mjesto je osvojila Idrija Redžepović iz Sarajeva, a treće mjesto osvojila je Natalija Debelnogić Debelnogić iz Zenice.

U kategoriji od 40 do 49 godina prvo mjesto osvojio je Narsid Mujkić iz Gradačca, drugo mjesto osvojio je Robert Klobučar iz Slavonskog Broda, a prvo mjesto pripalo je Elmas Muratovicu iz Zenice i Rasim Ibrahimspahicu iz Kaknja.

U kategoriji od 50 do 59 godina prvo mjesto osvojio je Avdo Žustra iz Tuzle, drugo mjesto je osvojio Senad Čustović iz Ilijaša, a treće mjesto pripalo je Draganu Šakoti iz Čitluka i Dušanu Stevanoviću uz Zenice.

U kategoriji 60 godina prvo mjesto osvojio je Obren Tomić iz Sarajeva, drugo mjesto osvojio je Meho Hurić iz Tuzle, a treće mjesto osvojili su Semir Cerim iz Zenice i Marko Mišković iz Tuzle.

U kategoriji do 29 godina prvo mjesto osvojio je Hamza Kamenjaš iz Ilijaša, drugo mjesto osvojio je Dino Balavac, a treće mjesto osvojili su Bakir Omanović iz Jablanice i Aladin Kuric iz Donjeg Vakufa.

U kategoriji od 30 do 39 godina prvo mjesto je osvojio Rejhan Memedovicn iz Sarajeva, drugo mjesto osvojio je Ivan Budeš iz Jajca, a treće mjesto osvojili su Admir Suljić i Mirzet Ibrahimspahić.

izvor fotografije: “NEC” Tešanj ; Fikret Kilim