Donjovakufski rukometaši bolji od Travničana

0
92
Sinoć su momci iz RK Donji Vakuf u 16.kolu Prve lige Federacija BiH-grupa sjever na domaćem terenu izvojevali još jednu vrlo važnu pobjedu nad ekipom RK Travnik.
Domaća ekipa RK Donji Vakuf ne otvara utakmicu bas najbolje i tokom čitavog poluvremena ekipa Travnika ima bolju igru i rezultatsku prednost . Najveću rezultatsku razliku su imali od šest golova, da bi na odmor otišli sa tri gola prednosti 14:11.
Drugo poluvrijeme otvaramo puno bolje i već nakon desetak minuta igre imamo i prvi vodeći rezultat. Daljim tokom utakmice naši momci dobivaju veće samopouzdanje kako u odbrani tako i u napadačkim zadacima, te ovu veoma tešku utakmicu privode kraju sa konačnim rezultatom 32:27.
Svim našim igračima sa spiska prijavljenih za utakmicu je ukazano povjerenje i imali su priliku da daju svoj doprinos ovoj pobjedi, a nas Samed Goran je i dao svoj zgoditak prvenac za seniorsku ekipu.
Gostima iz Travnika se zahvaljujemo na fer i korektnoj utakmici, i želimo im sretan dalji tok prvenstva, saopćili su iz RK Donji Vakuf.