Donjovakufska publika velikim aplauzom nagradila glumce predstave “Partija remija”

Donjovakufska publika večeras je velikim aplauzom nagradila Faketu Salihbegović-Avdagić i Mugdima Avdagić za sjajnu izvedbu predstave “Partija remija”.

Partija remija je komad koji govori o dvoje starijih ljudi koji se sreću u staračkom domu i u želji da prekrate svoje vrijeme započinju igrati remi. Ta zabava isprva biva razlogom za zajednički smijeh i druženje a da bi kasnije prerasla u međusobnu borbu.

Mugdim Avdagić pred sami početak predstave nije krio oduševljenje i sreću što on i njegova supruga Faketa igraju pred donjovakufskom publikom.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo ovdje u Donjem Vakufu u Domu kulture i što igramo našu predstavu. Mi imamo puno prijatelja iz Donjeg Vakufa i sretni smo što imamo priliku da ih ponovo vidimo i popričamo”.

Iako u zadnje vrijeme putuju u dosta gradova i umor je prisutan, nastupi pred publikom im daju energiju.

“Zadnjih pet dana smo na mini turneji od Tuzle do Cazina, puno igramo ovu predstavu u zadnje vrijeme. Malo smo umorni, ali je čisto zadovoljstvo igrati jednu ovakvu predstavu i umor nije problem, a posebno večeras kada igramo pred publikom u Donjem Vakufu”.

Nakon predstave”Partija remija” donjovakufsku publiku očekuje još jedna kvalitetna predstava pod nazivom “Ko je lud”. Glavne uloge u ovoj predstavi potpisuju glumci Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Adem Smailhodžić i Zlatan Školjić. Predstava je na rasporedu 29. maja u 20:00 sati u Velikoj sali JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf.

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print