Donjovakufljanke Elvedina, Sumeja i Elma Hadžiavdić donirale kosu za djecu oboljelu od raka

0
929

U sklopu projekta „Moja kosa tvoja kosa“, udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ organizovalo je danas u Zenici akciju šišanja i darivanja kose, za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka.

Za sve one koji su željeli donirati kosu za izradu perika, uslov je bio da je kosa morala biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 centimetara dužine.

Donjovakufljanka Elvedina Hadžiavdić sa kćerkama Sumejom i Elmom danas je donirala kosu. Djevojčicama je ovo bilo prvo šišanje u životu i odlučile su da to bude poklon djeci kojoj je kosa najpotrebnija.

Donji Vakuf i svi oni koji poznaju Isku i njegovu suprugu Elvedinu mogu biti ponosni na porodicu Hadžiavdić i njihove kćerkice, šestogodišnju Sumeju i petogodišnju Elmu!

Perike iz radionice Udruženja dostupne su potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu. Projekat „Moja kosa, tvoja kosa“ podržan je od strane Vlade Švicarske.