Donjovakufljani otvorili vrata play off-a, zaledili Igman na -14

U zaostaloj utakmici A1 košarkaške lige KK „Promo“ Donji Vakuf je porazio Play Off Igman na Ilidži rezultatom 86:72. Sa ovom pobjedom Donjovakufljani su se vratili na poziju broj četiri koja vodi u play off za Ligu 12.

Sve do početka 4/4 igralo se koš za koš, Mehić i Jamaković su držali domaće u igri. No onda su gosti iz Donjeg Vakufa zaigrali puno bolje i 6 minuta prije kraja utakmice imali su +13, domaći nisu uspjeli da se preokrenu. Gosti iz Donjeg Vakufa pred dvadesetak svojih navijača koji su ih podrili tokom cijele utakmice upisali su još jednu veliku pobjedu koja im je otvorila vrata play off-a. Krajnji rezultat je glasio 72:86..

KK „Promo“ Donji Vakuf ovog vikenda u posljednjem kolu A1 lige ugostit će KK „Bošnjak“ i sa pobjedom u toj utakmici prvi put u historiji će izboriti play off za Ligu 12. To je veliki uspjeh za Donjovakufljane koji svoje domaće utakmice igraju u Travniku jer u Donjem Vakufu nemaju dvoranu. Donjivakufjani najavljuju pobjedu i protiv Bošnjaka sa kojom će ispisati novu epohu svoje historije, sigurno će biti zanimljvi u Travniku!

IGMAN: Mehic 14, Mustafic 1, Dzenis -, Mehmedika -, Jahic 2, Bravo 7, Sipka 4, Kurtovic -, Velic 11, Hodovic 4, Tarcin 15, Jamakovic 14

PROMO: Sarac 3, Dedic A. 6, Alkic 11, Dedic E. 13, Caluk -, Hockic 7, Mustafica 29, Suljic 3, Hodzic I. -, Kalamujic 14

 

izvor: sportavaz

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print