Donji Vakuf domaćin drugog street basket turnira DIJABiH #2

Sportski savez općine Donji Vakuf, kao suorganizator i partner u realizaciji projekta povezivanja mladih iz BiH i dijaspore, u saradnji sa Košarkaškim klubom „PROMO-Donji Vakuf“ i Basket klubom „Bosna-LA“ Landskrona i ove godine organizuje jednodnevni Streetball turnir za pod nazivom „DIJABiH#2“.

 

Turnir je sportsko-revijalnog karaktera, i održati će se u subotu, 15.08. u vremenu od 14,00 do 22,00 sata na uobičajenoj lokaciji – Trg Ibrahim-bega Malkoča, dok će svi igrači i gosti za vrijeme trajanja turnira biti smješteni u hotelu „Vrbas“.

Ideja za organizaciju ovakvog turnira potekla je od grupe sportskih entuzijasta iz BiH i  Švedske, a značaj projekta prepoznat je i od starne Ministartva za ljudska prava i izbjeglice BiH, UNDP-a BiH i Saveza Banjalučana u dijaspori, dok su partneri u organizaciji općina Donji Vakuf i švedska komuna Landskrona.

Na 2.Međunarodnom turniru DIJABiH#2 turniru učestvuje osam ekipa, šest iz dijaspore i dvije iz BiH, i to iz Hrvatske, Srbije, Slovenije Austrije i Švedske, a BH basket predstavljaće ekipe iz Banja Luke i Donjeg Vakufa.

 

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print