Dom zdravlja – Donji Vakuf, proteklih dana posjetio predsjednik Kluba zastupnika SBB-a u Skupštini SBK, gosp. Almir Švago

0
45

Izražavajući svoje zadovoljstvo zanimanjem zastupnika, kao i činjenicom da je došlo do ove posjete, v.d. direktorica dr. Rusmira Bašić je istakla da je Dom zdravlja u Donjem Vakufu  kadrovski i materijalno-tehnički spreman da odgovori na sve potrebe i zahtjeve građana kada je u pitanju primarna zdravstvena zaštita.

Isto tako dr. Bašić je ukazala i na neke probleme i potrebe Doma zdravlja, – prije svega nabavke automobila za prevoz dijaliziranih bolesnika.

Predsjednik Kluba zastupnika SBB-a u  Skupštini SBK , Almir Švago je izrazio spremnost da pomogne direktorici Bašić u nabavci neophodnog vozila, kao i bilo koji drugi vid pomoći i saradnje.

 

Na kraju, sagovornici su saglasni kako je neophodno da ovih sastanaka i posjeta bude i ubuduće, a sve s ciljem kako bi zaposlenici Doma zdravlja imali bolje uslove za rad, a građani Donjeg Vakufa što kvalitetniju i bolju zdravstvenu zaštitu.