Doktorica Belma Šakić održati će predavanje u okviru projekta “Igraj odbojku, reci ne drogi, alkoholu i igrama na sreću”

0
33

Odbojkaški klub „Victory” Novi Travnik realizuje projekat „Igraj odbojku, reci NE drogi, alkoholu i igrama na sreću” koji je društvenog, edukacijskog i preventivnog tipa. U sklopu projektra planirano je predavanje i radionice na temu „Prevencija od droge, alkohola i igara na sreću kroz igru i njegovanje zdravih životnih stilova”. Planirana je edukacija i osposobljavanje članova kluba o štetnom uticaju droge, alkohola i igara na sreću.

Predavanje i radionice će održati doktorica medicine Belma Šakić, jedan izuzetan mladi stručnjak u svojoj oblasti. Posebno zadovoljstvo nam predstavlja što je Belma Šakić bila članica Odbojkaškog kluba Victory i predstavlja model uspješnog mladog čovjeka.

Mjesto održavanja je Općina Novi Travnik, u četvrtak 14.10.2021.godine sa početkom u 19.15 sati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

U sklopu projekta „Igraj odbojku, reci NE drogi, alkoholu i igrama na sreću” je već održan izlet na Vlašić, a planirane su i druge aktivnosti kao što je prezantacija odbojke u školama i turnir u odbojci koje ćemo sprovesti u narednom periodu.

Projekat je podržan od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.