Dodjela Zlatnog globusa: Apsolutni pobjednik film “Bilo jednom u Hollywoodu”

0
48

Svečana dodjela 77. dodjela nagrada Golden Globes održala se sinoć na Beverly Hillsu. Najveći pobjednik ovogodišnjih Golden Globesa je film “Bilo jednom u Hollywoodu”. Zlatni globus u kategoriji drame osvojio je i film “1917” , piše BBC.

Večer dodjele nagrada protekla je u znaku australskih požara, a svečanost dodjele rekordni peti put je vodio britanski komičar Ricky Gervais.

Quentin Tarantino (Foto: EPA-EFE)Quentin Tarantino (Foto: EPA-EFE)

 

Film redatelja Sama Mendesa “1917” je u kategoriji najbolje drame pobijedio favorite “Irca” i “Bračne priče”, dok je nostalgični “Bilo jednom u Hollywoodu” osvojio nagradu kao najbolja komedija uz još dvije velike nagrade – Zlatni globus za najbolji scenarij koji je pripao Quentinu Tarantinu i Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca Bradu Pittu.

Brad Pitt (Foto: EPA-EFE)Brad Pitt (Foto: EPA-EFE)

 

Najboljom sporednom glumicom proglašena je Laura Deren za ulogu u filmu “Bračne priče”. Najboljim rediteljom proglašen je britanski reditelj Sam Mendes.

“Stvarno sam se nadao da će ljudi prepoznati i shvatiti poruku filma”, rekao je Mendes.

Renee Zellweger (Foto: EPA-EFE)Renee Zellweger (Foto: EPA-EFE)

 

Najboljom glumicom u kategoriji drame proglašena je Renee Zellweger koja je utjelovila Judy Garland u istoimenom filmu, dok je Joaquinu Phoenixu nagrada u kategoriji za najboljeg glumca pripala za ulogu Jokera.

Joaquin Phoenix (Foto: EPA-EFE)Joaquin Phoenix (Foto: EPA-EFE)

 

U kategoriji komedije ili mjuzikla najboljom glumicom je proglašena Awkwafina (The Farewell), dok je Taron Egerton (Rocketman) slavio u kategoriji najboljeg glumca u komediji ili mjuziklu.

Foto: EPA-EFEFoto: EPA-EFE

 

Najboljom televizijskom kratkom serijom proglašen je “Černobil”, dok je nagradu za najbolji animirani film odnio film “Gospodin Link: U potrazi za skrivenim gradom”. Nagradu za najbolji film na stranom jeziku diobio je “Parazit” (Bong Joon-ho).

Nagradu za najbolju televizijsku dramsku seriju odnijela je HBO-ova serija “Nasljeđe”, dok je najboljim glumcem u dramskoj seriji proglašen Brian Cox, a glumica Olivia Coleman.

Foto: EPA-EFEFoto: EPA-EFE

 

Najboljom televizijskom serijom u komediji ili mjuziklu proglašena je “Fleabag”, a najboljim glumcem i glumicom u ovoj kategoriji proglašeni su Ramy Youssef i Phoebe Waller-Bridge.

Pjesma “(I’m Gonna) Love Me Again” proglašena je najboljom originalnom pjesmom.

Tom Hanks (Foto: EPA-EFE)Tom Hanks (Foto: EPA-EFE)

 

Nagrada za životno djelo pripala je Tomu Hanksu za velika dostignuća u filmskom svijetu.

Film “Irac” Martina Scosesea koji je imao pet nominacija a na kraju nije osvojio ni jedan Zlatni globus.

izvor: klix.ba