Dodik: RS se zatvara u narednih sedam dana, izuzeti privreda i vrtići

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je epidemiološku sitaciju u Republici Srpskoj potrebno shvatiti na svim nivoima vlasti i da se poštuju sve mjere koje je donio Štab za vanredne situacije RS jer se samo tako može prekinuti ekspanzija širenja zaraze koronavirusom.

– Sami tim načinom možemo pokušati prekinuti ekspanziju širenja zaraze koja ugrožava živote, zaštititi zadravlje i spriječiti pritsak na zdravstveni sektor – izjavio je Dodik na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Naveo je da će mjere zatvaranja u RS biti na snazi u narednih sedam dana, ali da privredu i vrtiće nećemo zatvarati. Odluka stupa na snagu od sutra.

On je podsjetio da se medicinski radnici već godinu suočavaju sa ovim problemom i da su zamoreni, a da širenje epidemije predstavlja ozbiljan problem.

– Moj apel je da se poštuju mjere i da sa poštivanjem mjera pokušamo da vidimo šta će biti za sedam dana. Ako budemo uspješni u tome, to ćemo vratiti na prethodno stanje, ako ne produžićemo – rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a nakon sastanka sa odbornicima banjalučke skupštinske većine.

Iz Štaba su pojasnili da će biti zabranjen rad trgovačkih centara. Ugostiteljski objekti, frizerski saloni i bazeni se zatvaraju.

  • Ministrica obrazovanja Natalija Trivić

    Ministrica obrazovanja Natalija Trivić

    FOTO: PRINTSCREEN


Ministrica obrazovanja RS Natalija Trivić kazala je da će nastava biti održana online u narednih sedam dana. To se odnosi i na fakultete dok predškolske ustanove nastavaljaju s radom.

– Zatvaraju se ustanove kulture – rekla je Trivić te je apelirala na građane da budu savjesni.

Ministrica trgovine Suzana Gašić rekla je da hoteli mogu da rade i mogu pružati usluge hrane i pića do 22 sata, ali samo za svoje goste.

Navela je da je ugostiteljima dozvoljena dostava hrane od 6 do 21 sat.

izvor: avaz.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print