Dodijeljene nagrade i priznanja za pobjednike “Pod nebom vedre vjere” s područja Muftijstva travničkog

U srijedu, 11. januara 2023. godine, u Muftijstvu travničkom organiziran je prijem i dodjela nagrada i priznanja za pobjednike 1. međunarodnog takmičenja “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne” s područja Muftijstva travničkog.

Prijemu u Muftijstvu prisustvovali su: Amila Švrka (MSŠ Travnik) iz Travnika, Salih Hadžić (SŠ Nikola Šop) iz Jajca, Delila Buljina (MSŠ Busovača) i Amina Kurtović (MSŠ Busovača) iz Busovače, te Hadžić Lejla (MSŠ Travnik) iz Travnika. Prijemu su prisustvovali i njihovi profesori Islamske vjeronauke Bakira Karahodža iz Travnika, Zajim Duranović iz Jajca i Samir Srebrenica iz Busovače.

Amila Švraka, Salih Hadžić i Delila Buljina su osvojili studijsko putovanje u Istanbul sa svojim profesorima, a Amina Kurtović i Lejla Hadžić su osvojile jednoratnu stipendiju u iznosu od 500,00 KM.

Takmičenju sa područja Muftijstva travničkog je pristupilo ukupno 69 učenika, a inače je bilo prijavljeno 1424 učenika srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Takmičenje je bilo otvoreno i za učenike koji ne pohađaju vjeronauku.

Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni u Hercegovini za 20 najboljih takmičara osigurala je studijsko putovanje u Istanbul i posjetu objektima i znamenitostima koje su u Istanbulu sagradili Bošnjaci, a 20 takmičara će dobiti jednokratne stipendiju iznosu od 500 KM.

Nagradno takmičenje za učenike srednjih škola koji pohađaju islamsku vjeronauku na području Muftijstva travničkog održano je u subotu, 24. decembra. 2022. godine, u Bugojnu i Travniku, a testove sa takmičenja ispravila je jedinstvena Komisija za ispravku svih testova na nivou Rijaseta IZ-e u BiH.

Sponzor cjelokupnog projekta, kao i takmičenja, je BH Telecom.

Galerija slika:

          

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print