Do 4. januara nestabilno vrijeme s kišom i snijegom

0
59

U Bosni i Hercegovini do kraja sedmice preovladavaće pretežno nestabilno vrijeme s kišom, koja će biti izraženija u južnim i jugozapadnim područjima.

Snijeg, slabog inteziteta prognozira se pred kraj radne sedmice u centralnim područjima Bosne. U utorak u kotlinama i duž riječnih tokova Bosne moguća je magla. U noći sa srijede na četvrtak očekuje se jako na momente i olujno jugo. Vjetar će biti izraženiji u Hecegovini i zapadnoj Bosni.

Jutarnje temperature zraka kretaće se između minus tri i tri stepena Celzijusovih u Bosni, a u Hercegovini od dva do šest.

Maksimalne dnevne temperature zraka imaće vrijednosti od sedam do 13 stepeni Celzijusovih, a od petka (29. decembra) između minus dva i tri u Bosni, a u Hercegovini od tri do šest stepeni.

U periodu od 1. do 3. januara, prema sinoptičkim kartama prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Snijeg je moguć prvo u zapadnim a zatim i u ostalim područjima Bosne. U periodu od 4. do 8. januara očekuje se stabilizacija vremenskih prilika i više sunčanih intervala.

Maksimalne temperature zraka kretaće se između šest i deset stepeni Celzijusovih, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.