Dijana Biletić: Broj obrta u SBK – a svakodnevno raste

Obrtnička Komora Srednjobosanskog kantona osnovana je 2007. godine kao oblik udruživanja obrtnika i osoba koje obavljaju srodne djelatnosti, kazala je za Oslobođenje Dijana Biletić, predsjednica Komore.

Pogodnosti

– Komora podupire i zastupa interese obrtnika te daje primjedbe i prijedloge pred tijelima kantonalne vlasti i tijelima kantonalne državne uprave. Također, Komora podstiče, razvija i štiti dobre poslovne običaje, pruža pomoć svojim članovima prilikom osnivanja i obavljanja djelatnosti. S obzirom na to da se svakodnevno otvaraju novi obrti, ali i trajno ili privremeno zatvaraju, točan broj obrta je teško reći. Ono što znamo iz naše i iz baza općina i poreznih uprava je da na području SBK-a imamo oko 3.000 obrta. Međutim, usprkos odlascima mladih te prethodne godine, koje su zbog Covid- 19 bile jako teške, broj otvorenih obrta je u porastu. To je svakako i rezultat pomoći programa sufinansiranja prvog zapošljavanja te drugih pogodnosti za novootvorene obrte, istakla je Biletić.

Obrtnička komora SBK-a aktivno sudjeluje na sajmovima, na kojima svi zainteresirani obrtnici imaju mogućnost da promoviraju svoje proizvode

Dodala je da se Obrtnička komora trudi da bude na raspolaganju svim obrtnicima za svu pomoć koju im mogu pružiti.

– Najčešće su to pitanja vezana za zakonsku regulativu, o poticajima prema resornim i drugim ministarstvima u Federaciji, te pravna i tehnička pitanja. Svakodnevna komunikacija s obrtnicima nam je jako bitna jer tako zapravo stičemo realnu sliku o stanju obrtništva te znamo u kojem smjeru trebamo ići u saradnji s vlastima, kazala je Biletić govoreći o tome na koji način Komora pomaže svojim članovima.

image

U posjeti Obrtničkoj komori Osječko-baranjske županije

Krajem prošle godine predstavnici Komore boravili su u posjeti Obrtničkoj komori Osječko-baranjske županije.

 

izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print