DIJABiH#6: Danas zvanično otvaranje turnira

0
94

Sportski savez općine Donji Vakuf, kao suorganizator i partner u realizaciji projekta povezivanja mladih iz BiH, regiona i dijaspore, u saradnji sa Košarkaškim klubom „PROMO-Donji Vakuf“ i Savezom Banjalučana u Švedskoj, i ove godine organizira već tradicionalni šesti Streetbasket vikend  pod nazivom „DIJABiH#6“.

Učestvuju ekipe Donjeg Vakufa, općine  Žabalj iz Srbije, Zajednic udruženja građana“ Vezeni most“ Banja Luka i Dijaspora MIX.

Zvanično otvorenje uslijedit će danas od 17 sati u Sportskoj dvorani Donji Vakuf uz odigravanje revijalne utakmice  omladinskih selekcija KK Promo Donji Vakuf.

I ovogodišnji turnir ima za cilj nastavak širenja pozitivne misije povezivanja naših građana u zemlji, dijaspori i regionu, upoznavanje sa drugim državama, kulturama i narodima. DIJABiH također promoviše sportsku i fairplay igru u  ovom atraktivnom sportskom segmentu. Uz sportske sadržaje, tokom ovog vikenda u sklopu DIJABIH-a organizirana je radionica-panel diskusija o aktuelnim pitanjima i razvoju sporta. Revijalnu utakmic odigrale su jučer mlade selekcije ,  U – 15 ekipe KK „Promo“ i reprezentacije Zajednica udruženja građana“ Vezeni most“ Banja Luka. Za goste i učesnike turnira planiran je bio i rafting na Vrbasu , međutim lzbog loših vremenskih prilika ova atrakcija je otkazana.