Demobilisani borci najavili proteste za 19. maj – u Donjem Vakufu okupljanje na Trgu Ibrahim – bega Malkoča

Na osnovu odluke Savjeta branilaca okupljenih oko  Rezolucije branitelja/ branilaca za 19. maj 2016. u 12 sati  najavjeni su mirni protesti demobilisanih boraca na prostoru cijele F BiH kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog odnosa vlasti prema onim borcima koji nisu ostvarili svoja prava.

Među sedamdesetak udruženja potpisnica  Rezolucije je i JOB D.Vakuf”Unija veterana”. Savez branilaca donio je Rezoluciju kojojm traži izradu jedinstvenog registra pripadnika Armije R BiH i HVO-a i korisnika prava iz oblasti boračko – invalidske zaštite, potpuno provođenje zakona o pravima boraca i njhovih porodica, te ostvarivanje boračkog dodatka u visini prosječne penzije u F BiH u iznosu od 326 KM. Demobilisani borci  ostaju otvoreni za ragovor i nadaju se da će vlasti dovoljno sluha da usvoje  njihove zahtjeve kako bi  svi demobilisani borci dobili prava koja im pripadaju. Najavljeni mirni protesti zakazani su i  u Donjem Vakufu u četvrtak, 19. maja, tačno u podne na Trgu Ibrahim – bega Malkoča.

 

Više o najavljenim mirnim demokratskim protrestima demobilisanih boraca poslušajte u dodatku Nedjeljnog informatora Radija Donji Vakuf u nedjelju 15. maja, od 9 sati i 30 minuta.  Donosimo kompletan snimak razgovora s predsjednikom JOB Donji Vakuf “Unija veterana”, Arminom Plivčićem.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print