Delegacija Saveza Banjalučana Švedske boravila u posjeti Donjem Vakufu

Danas je u posjeti općini Donji Vakuf boravila delegacija Saveza Banjalučana Švedske na čelu s predsjednikom Upravnog odbora Saveza Mirsadom Filipovićem, kao i članom Upravnog odbora Feridom Lukačevićem koji je ujedno i počasni građanin Donjeg Vakufa.

Delegacija je obavila razgovor s načelnikom općine Donji Vakuf Husom Sušićem, predsjednikom Sportskog saveza općine Donji Vakuf Hamdijom Mlinarevićem, kao i sekretarom Sportskog saveza Seadom Cerićem, a govorilo se o rezultatima dosadašnje dugogodišnje saradnje te o nekim budućim projektima.

Ovom prilikom je gostima iz Švedske uručena i plaketa Sportskog saveza općine Donji Vakuf koju je Savez Banjalučana Švedske dobio na prošlogodišnjoj manifestaciji “Izbor sportiste godine Donjeg Vakufa za 2022. godinu”

Mirsad Filipović je predsjednik Saveza Banjalučana u Švedskoj, publicista, putopisac, glavni i odgovorni urednik magazina Šeher Banja Luka.

Kako nam je u razgovoru otkrio, veliki broj Banjalučana živi u Švedskoj, dok u cijeloj Skandinaviji prema procjenama živi više od 22.000 hiljade ljudi koji vode porijeklo iz Banja Luke. Pored Donjeg Vakufa, odličnu saradnju imamo i sa općinom Olovo.

Ferid Lukačević je prvi kontakt s ljudima iz Donjeg Vakufa ostvario daleke 2003. godine, a sve u cilju uspostavljanja saradnje sa švedskim gradom Landskronom. Od tada do danas, Lukačević je s općinom Donji Vakuf i njenim Sportskim savezom organizovao niz akcija i projekata koji su poboljšali život naših sugrađana.

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print