Delegacija Općine Donji Vakuf boravila u posjeti Inegolu

Na poziv načelnika općine Inegol u Turskoj, delegacija Općine Donji Vakuf na čelu sa načelnikom Husom Sušićem boravila je četiri dana u ovoj bratskoj lokalnoj zajednici.
Formalni povod posjete bio je poziv na 35. Festival kulture i tradicije u Inegolu. Boravak u bratskom gradu iskorišten je za brojne sastanke sa predstavnicima lokalne administracije i privrede, te sa vijećnicima koji su izglasali bratimljenje naših općina 2009. godine.
Pored Inegola, organizovana je i posjeta gradonačelniku Burse, gospodinu Alinuru Aktasu, velikom prijatelju Donjeg Vakufa i donjevakufljana. Razgovarano je o budućim modelima saradnje, a načelnik Inegola Alper Taban i gradonačelnik Burse Alinur Aktas najavili su posjete našem gradu u narednom periodu.
Na molbu novimenovanog načelnika općine Iznik, gospodina Kagan Mehmet Usta, koji je porijeklom Bošnjak, delegacija Donjeg Vakufa posjetila je i ovaj grad i sastala se sa predstavnicima općinske vlasti.
Posebnu zahvalnost za koordinaciju aktivnosti i organizaciju susreta sa dragim prijateljima u Turskoj dugujemo gospodinu Adilu Kansu, dugogodišnjem saradniku i iskrenom prijatelju našeg grada i naše domovine.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print