“Dani pozorišta u našem gradu” : Večeras predstava “Patuljak i sedam Snjeguljica”

“Dani pozorišta u našem gradu”, u organizaciji JU CKIS, nastavljaju se u večeras   pozorišnom predstavom “Patuljak i sedam Snjeguljica” u izvođenju Male škole pozorišta. Simbolično, ovom predstavom bit će obilježen i Međunarodni dan dječijih prava.

Predstava je na programu od 19 sati u velikoj sali zgrade Doma kulture u Donjem Vakufu.

Cijena ulaznice: 3 KM.

Režija i adaptacija Zina Šahović – Kulašin, po motivima teksta Tode Nikoletića.

U predstavi su igraju naši mali sugrađani : Kerim Memiš, Suana Verem, Emra Kolašinac, Aiša Zahirović, Fatima Gekić, Elma Hadžiabdić, Amna Džihan, Esma Abdagić, Sumeja Hadžiabdić, Džana Vinčević, Ajna Jusufija, Medina Tahirović, Sara Slipac i Naida Vrebac.

Predstava govori o patuljku Mrvuljku, kojem su tri nestašne šumske vile iz dosade napravile smicalicu, pobrkale priču, i poslale mu u bajku sedam razmaženih Snjeguljica. Da ! Sedam ! Jadnika je snašla muka, pa svakog dana mora da im služi i ispunjava želje. U bajku stiže princ Hajvanko iz kraljevstva za kojim je poludjelo svih sedam snjeguljica, i gladni vuk koji je zalutao na putu do Crvenkapine bake. Njih trojica, bespomoćni u namjeri da se riješe razmaženih Snjeguljica, smišljaju iznova planove, dok sedam Snjeguljica ne odustaje od svojih prohtjeva. Dođite da skupa uživamo u ovim veselim šumskim avanturama, i da otkrijemo da li su se patuljak, princ i vuk uspjeli izvući iz ove strašne torture.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print