Dani odrastanja u inkluziji Prve osnovne škole Donji Vakuf od 12. do 14. decembra

0
244

U okviru realizacije projekta“Odrastanje u inkluziji”“ kojeg provode učenici i nastavnici „Prve osnovne škole” Donji Vakuf , podržanog od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, od 12.12. do 14.12.12. bit će upriličeni Dani odrastanja u inkluziji Prve osnovne škole Donji Vakuf.

Aktivnosti realizirane u toku trodnevne kampanje kojom se podiže svijest o kvalitetnom, inkluzivnom i sretnom djetinjstvu i odrastanju učenici Novinarsko-jezičke sekcije pod rukovoditeljstvom nastavnice Vernese Manov Avdić ,autorice programa o inkluziji, pripremili su program kojim žele da pokažu da im je stalo da se u njihovom okruženju i odrastanju dešavaju pozitivne stvari kojima se poboljšava kvalitet življenja i obrazovanja.

Program počinje danas, 12.12.  snimanjem radio-emisije za naš Radio Donji Vakuf na temu „Odrastanje u inkluziji“, te snimanjem edukativnih multimedijalnih materijala za televiziju.

Sutra, 13.12. sa početkom u 13 sati bit će otvorena izložba fotografija učenika devetog razreda, Čaluk Harisa, proistekla iz trogodišnjeg bavljenja fotografijom u okviru rada Novinarsko-jezičke sekcije kojom se takošer promoviše sretno djetinjstvo. Nakon otvaranja izložbe fotografija „FOTOGRAFIRANJE ODRASTANJA“ bit će održana debata na temu „Za sretno odrastanje i inkluziju“ u Domu kulture Donji Vakuf kojoj će prisustvovati učenici osnovnih i srednje škole, pedagozi i roditelji iz našeg grada.

14.12. za učenike petih razreda Prve osnovne škole Donji Vakuf bit će upriličene ART RADIONICE koje provode učenice, učesnice u projektu.

Ovom prilikom se učenici zahvaljuju direktorici Selvedini Fazlagić na nesebičnoj podršci pri realizaciji ovog programa, kao i pedagogici Amili Tahirović i nastavnom osoblju škole koji pomažu da se program što uspješnije realizira.

POZIVAMO SUGRAĐANE DA UVELIČAJU SVOJIM PRISUSTVOM I POSJETOM IZLOŽBI „FOTOGRAFIRANJE ODRASTANJA“ .