Danas se održavaju 452. tradicionalni skokovi sa Starog mosta, početak u 16 sati

0
140
Skokovi sa Starog mosta u Mostaru
Skokovi sa Starog mosta u Mostaru

Jedno od najstarijih i najpoznatijih sportskih takmičenja u našoj zemlji, skokovi sa mostarskog Starog mosta zakazani su danas u 16 sati. U Mostar na 452. skokove dolaze skakači iz mnogih gradova regije, a kao i uvijek takmičit će se u dvije konkurencije, skokovima na glavu i skokovima na noge.

Najbolje će u dvije serije skokova birati petočlani stručni žiriji u kojem se nalazi pet skakača, a predvodi ga predsjednik žirija i najveća legenda mostarskih skokova, Emir Balić. Tu je još jedna legenda i veteran skokova Mirsad Deda Pašić, likovni umjetnik Alica Jakirović, te dugogodišnji skakači i šampioni Semir Drocić i Semir Kazazić.

U skokovima na glavu očekuje se više od trideset takmičara iz brojnih gradova regije, a titulu brani Lorens Listo. Skokovi na noge su predviđeni kao mostarska disciplina i mogu se prijaviti samo domaći, mostarski skakači. Titulu najboljeg u skokovima na noge brani prošlogodišnji šampion Igor Kazić.

Startne liste bit će poznate nakon ljekarskog pregleda koji počinje u devet sati.

Organanizatori na najavnoj konferenciji za medije u petak posebno su upozorili medije i publiku da nije dozvoljneo snimanje dronovima dok traju skokovi, sve zbog potrebne tišine za koncetraciju skakača, ali i sigurnosti gledatelja.

Direktan TV prijenos nije najavljen, a svim medijskim kućama je dozvoljeno snimanje. Početak je zakazan u 16 sati.

 

Izvor: Klix