Danas porast naoblake: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

0
54

Prije podne pretežno sunčano. Na istoku i sjeveroistoku su mogući lokalni pljuskovi. Poslije podne porast naoblake u većem dijelu naše može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren, uglavno, sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 13 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Slojevito se odjenuti

Nakon svježije noći, uz mirniji san, prijepodnevni sati će također biti ugodniji. Tegobe kod osjetljivih osoba ne bi trebale biti suviše jake. Uz porast temperatura zraka, u drugom dijelu dana će se pojačati osjet sparine, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima, izbjegavati duže boravke na suncu i slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Povremeni pljuskovi, mjestimično i obilniji, remetiće osjet ugode.

Sutra umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 32 stepena.

I u nedjelju nestabilno

U nedjelju pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima u grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 stepeni.