Danas počinje drugi međunarodni street basket turnir DIJABiH #2

Na trgu Ibrahim-bega Malkoča danas počinje odigravanje utakmica na drugom međunarodnom street basket turniru DIJABiH#2.

 

Turnir je sportsko-revijalnog karaktera i održava se danas u vremenu od 14,00 do 22,00 sata, a svi igrači i gosti  su već stigli u Donji Vakuf i za vrijeme trajanja turnira smješteni su u hotelu „Vrbas“.

Sportski savez općine Donji Vakuf, kao suorganizator i partner u realizaciji projekta povezivanja mladih iz BiH i dijaspore, u saradnji sa Košarkaškim klubom „PROMO-Donji Vakuf“ i Basket klubom „Bosna-LA“ Landskrona već drugu godinu organizuje Streetball turnir za pod nazivom „DIJABiH#2“.

Ideja za organizaciju ovakvog turnira potekla je od grupe sportskih entuzijasta iz BiH i  Švedske, a značaj projekta prepoznat je i od starne Ministartva za ljudska prava i izbjeglice BiH, UNDP-a BiH i Saveza Banjalučana u dijaspori, dok su partneri u organizaciji općina Donji Vakuf i švedska komuna Landskrona.

Na 2.Međunarodnom turniru DIJABiH#2 turniru učestvuje osam ekipa, šest iz dijaspore i dvije iz BiH, i to iz Hrvatske, Srbije, Slovenije Austrije i Švedske, a BH basket predstavljaće ekipe iz Banja Luke i Donjeg Vakufa.

 

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print