Danas oblačno vrijeme s kišom, susnježicom i snijegom

0
47

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac 2; Jajce 5; Ivan Sedlo, Sanski Most, Tuzla, Zvornik 6; Banja Luka, Prijedor, Zenica 7; Bijeljina, Livno, Srebrenica, Trebinje 8; Doboj, Drvar, Široki Brijeg 9; Bugojno, Gradačac, Mostar, Sarajevo 10; Neum 13; Bihać 16; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 9 hPa je niži od normalnog i opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme. Poslije podne sa kišom u nižim područjima, a u višim sa susnježicom i snijegom. Krajem dana ili u večernjim satima snijeg i susnježica su mogući i u nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, prije podne jugozapadni, a poslije podne u skretanju na sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 16 °C. Tokom poslijepodneva pad temperature zraka. U Sarajevu pretežno oblačno. Poslije podne se očekuje kiša. U višim dijelovima grada susnježica i snijeg. Krajam dana ili u večernjim satima snijeg je moguć i u nižim dijelovima grada. Dnevna temperatura oko 12 °C. Pad temperature prema kraju dana.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i kišom u Bosni. Poslije podne ili u večernjim satima padavine postepeno prestaju. Vjetar umjeren do jak sa olujni udarima sjeverni. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 1 do 7, a dnevna od -1 do 6, na jugu od 6 do 11 °C.