Danas će biti oblačno, ali toplo vrijeme

0
19

Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Puhat će slam vjetar južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13, na jugu do 16 stepeni.

U Sarajevu se očekuje magla i niska oblačnost u jutarnjim satima. Tokom dana, smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

U Bosni i Hercegovini za sutra je najavljeno umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu i sjeveru koji stepen i viša.

Prvog dana vikenda preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u južnim i jugozapadnim dijelovima. U ostalim dijelovima nešto manje oblačnosti i sunčanije. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu i sjeveru koji stepen i viša.

I u nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u južnim i jugozapadnim dijelovima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu do 12, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu i sjeveru do 18 stepeni.