Zvanično otvaranje Izložbe škole slikanja “Nek Art” večeras u Domu kulture u Donjem Vakufu

0
258

U sklopu Programa obilježavanja Dana općine Donji Vakuf u ponedjeljak, 09. septembra od 19 sati i 30 minuta u Domu kulture u Donjem Vakufu bit će zvanično otvorena Izložba slika  polaznika škole slikanja „Nek Art“.

Svoje umjetnički izražaj prenesen na slikarsko platno donjovakufskoj publici predstavit će polaznici škole slikanja „Nek Art“ iz Travnika, Visokog, Zenice, Viteza i Donjeg Vakufa. Izložba će biti otvorena u periodu od 09. do 16. septembra u Domu kulture.

 

Škola „Nek Art“ osnovana je  2010. godine u Kaknju sa grupom odraslih, da bi se potom rad proširio na desetine polaznika uzrasta od 9 do 18 godina. Mnogi od njih su nastavili da se bave slikanjem. Neki su svoj put životni i profesionalni put nastavili na  likovnoj akademiji i arihetkturi.

Zbog povećanog interesa, škola slikanja svoje djelovanja proširuje i na Jablanicu, potom na Travnik,Visoko i Zenicu. Do sada su organizovane tri 3 likovne kolonije u Travniku, na Vlašiću i Jajcu.  Priređeno je 8 izložbenih postavki radova polaznika škole slikanja „Nek Art“ 8 u Travniku, Vitezu, Visokom i Kaknju.