Crnogorska zastupnica: Ne vrijeđajte identitet BiH, RS nije država niti će ikada biti

0
87

Zastupnici crnogorskog parlamenta završili su raspravu o Prijedlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji su podnijeli Enver Ibrahimović, Dragutin Papović, Damir Šehović, Raško Konjević, Genci Nimanbegu, Fatmir Đeka i Andrija Popović.

Zastupnici će se o rezoluciji izjasniti u petak.

“Usvajanjem rezolucije o genocidu u Srebrenici, Crna Gora će nedvosmisleno pokazati da joj je mjesto u društvu razvijenih demokratija”, poručio je zastupnik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, navodeći da je njen cilj suočavanje sa prošlošću i pomirenje naroda.

Zastupnica Draginja Vuksanović Stanković skrenula je pažnju predsjedniku Parlamenta da povede računa o tome da se ne vrijeđa identitet druge države.

Kategorično poručila da RS nije, niti će ikada biti država.

“Vi ste drugi čovjek Crne Gore i zamolila bih vas da s tog mjesta drugi put budete pažljiviji i da ne dozvolimo ni na jedan način da se u ovom Domu vrijeđa identitet druge države. Ovdje je maloprije rečeno da ako kažemo “tzv. Republika Srpska“, isto bi bilo da kažemo “tzv. Bosna i Hercegovina“. To nije tačno jer je BiH država, a RS nije i nikada nije bila, niti će biti”, kategorična je bila Vuksanović Stanković.

radiosarajevo.ba