Covid-free zona je cilj svih hotelijera i ugostitelja na Vlašiću uoči nove zimske sezone

Kompanija Winter u saradnji sa Sportsko-rekreativnim centrom Sunce, hotelom Pahuljica i firmom Ozon d.d. intenzivirala je pripreme za predstojeću zimsku sezonu.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

Iako snijega nema, povoljne temperature proteklih dana omogućile su rad topova za vještački snijeg, a svi se nadaju da će uskoro i prirodni bijeli prekrivač upotpuniti ambijent na Vlašiću.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

U razgovoru za Klix.ba Saša Naprta iz firme Winter d.o.o. koja zastupa hotele Sunce i Blanca je kazao da je aspekt sigurnsoti svih posjetitelja i uposlenika prioritet u planirnaju ove zimske sezone.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

“Cilj svih hotelijera i ugostitelja na Vlašiću je kreirati Covid-free zonu. Aspekt sigurnost zahtijeva poštivanje svih aktuelnih i budućih epidemioloških mjera, od potpune i redovne dezinfekcije prostora, nadzora zdravlja uposlenika, pa do promjene uređenja vanjskih i unutrašnjih prostora kako bi se omogućila sigurna distanca između svake osobe. Dodatni faktor sigurnosti ove godine bit će osiguran za ljubitelje zimskih sportova, jer je planirano uspostavljanje dezinfekcionih tunela koji će zasigurno pomoći u minimiziranju rizika”, kazao je Naprta.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

Osim radova na ugostiteljskim objektima, Vlašić je uređeniji i za plato ispred starog hotela Babanovac koji je restauriran zbog adekvatnijeg parkiranja i lakšeg odvoda vode pri topljenju snijega. Ispred Hotela Sunce Vlašić u septembru je postavljeno Glice eko-klizalište koje je izazvalo veliko interesovanje djece i mladih.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

“Upravo će hotel Sunce Vlašić, ali i hoteli Pahuljica i Blanca Resort & Spa organizirati dočeke Nove 2021. godine. Ranije su u ponoć 31. decembra na ovoj planini nazdravljali turisti iz cijele Bosne i Hercegovine, zemalja regije, ali i gosti iz Švicarske, Austrije i Njemačke. Detalje o novogodišnjim aranžmanima, kao i sigurnu rezervaciju možete izvršiti na službenim web stranicama hotela. Iako će ove godine izostati masovno slavlje, a broj rezervacija je strogo ograničen, ne sumnjamo da će Vlašić još jednom potvrditi da je planina koja ima dušu”, zaključio je Naprta.

izvor: klix.ba
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print