Članovi mreže mladih Medžlisa IZ Donji Vakuf prisustvovali iftaru sa reisu-l-ulemom

U subotu 08.04.2023. godine, članovi Mreže mladih Donji Vakuf su prisustvovali iftaru sa Reisu-l-ulemom zajedno sa preko 1000 mladih sa područja cijele Bosne i Hercegovine, susjednih zemalja i bošnjačke dijaspore.
Program je počeo izvođenjem ilahija i obraćanjem predstavnika mladih. Amina Kahriman i Rijad Patković poručili su kako ih raduje činjenica da su mladi ljudi u Islamskoj zajednici tokom posljednjih godina posvjedočili ozbiljnijem shvatanju realnog koncepta života, uz fokus na istinske vrijednosti koje nalaže vjera islam.
Poručili su da kao mladi imaju viziju i želju za boljom budućnošću domovine i da, uprkos, mnogim izazovima, vjeruju da postoji nada za promjene i unapređenje.
Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović se nakon iftara, obratio mladima, poručivši im da nikad ne odustanu od cilja, uprkos uspjesima i neuspjesima.
Poručio je mladima da je život pun izazova i da je svaki od njih moguće savladati ukoliko ih budemo razumjeli kao jednu stepenicu ka uspjehu.
Nakon jacije, te teravije, na programu je i koncert duhovne muzike.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print