Članovi lokalnog tima AsuBiH Donji Vakuf osvojili treće mjesto na Burch Start Up-u

0
561

Kraj zimskog raspusta za učenike srednjih škola krunisan je posebnim događajem koji se odigrao u prostorijama Internacionalnog Burch univerziteta u Sarajevu. Naime, Burch timovi u saradnji sa radnim timom Asocijacije srednjoškolaca u BiH (ASUBiH) je pripremio jedinstven događaj za srednjoškolce iz cijele države.

“Učenici iz mnogih bosanskohercegovačkih gradova tokom vikenda su boravili u prostoru Internacionalnog Burch univerziteta, ovog puta sa nama su bile stotine srednjoškolaca iz 25 gradova širom BiH.  Naš cilj je bio jednostavan, osnažiti njihovu volju i želju za uspjehom te ih direktno uputiti da razviju vlastiti biznis plan. Dodatno, imali smo lijepu obavezu da one koji su se eventualno sramili naučimo da snažno i sa puno samopouzdanja nauče prezentirati ali i testirati svoje biznis ideje. Ovog puta, Start Up takmičenje je organizovano u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca Bosne i Hercegovine (ASUBiH) koje je okupilo vrijedne učenike. Ne treba zanemariti ni činjenicu da su se čak tri pobjednička tima plasirali za učešće u Lean Startup Akademiju Burch univerziteta kroz koju će dodatno učiti više o poduzetništvu i razvoju vlastitih ideja u biznisu.  No to nije sve, pobjedničke ekipe su dobile i vrijedne stipendije Burch univerziteta. Međutim, važno je spomenuti pobjednike elektrotehničkih škola među kojima je prva bila ekipa SMARThome iz Tuzle te e-Wash ekipa iz Mostara. Treće, ne manje bitno mjesto zauzela je ekipa The Developers iz Donjeg Vakufa“, istakao je dekan studenta Internacionalnog Burch univerziteta, Admir Salihagić.

“S obzirom da smo lokalni tim Donji Vakuf osnovali prije par mjeseci,iznenađena sam i mnogo sretna uspjehom članova svog lokalnog tima“,naglasila je koordinatorica lokalnog tima AsuBiH  Donji Vakuf Amina Šabić.