Članovi KUD „Nakib Abdagić Kiban“ danas učestvuju u Gradišci na Smotri folklora

0
314

KUD Nakib Abdagić Kiban Donji Vakuf je dugogodišnje kulturno umjetičko društvo u našem gradu. Na svim značajnijim događajima , svojim učešćem i raznovrsnim reportoarom davali su  svoj pečat mnogobrojnim manifestacijama.

Ovo Kulturno umjetničko društvo – kroz tri sekcije folklornu, dramsko – recitatorsku i muzičku sekciju, okuplja veliki broj djece. Od onih najmlađih do starijih, druže se i kroz probe te nastupe njeguju kulturnu tradiciju  BiH. Svoj doprinos KUD- u dale su i naše sugrađanke u okviru rekreativnog folklora za žene.

Pored aktivnosti koje se odnose na rad sa djecom u Donjem Vakufu, KUD Nakib Abdagić Kiban, već izvjesno vrijeme radi sa djecom u Oborcima, sa kojima već imaju redovne probe, a samim tim i nastupe.

Članovi KUD – a u proteklom periodu imali su zabilježena dva  nastupa u Karauli tokom Ajvatovice, te učešćem na 13. Smotri folklora.

Danas članovi KUD Nakib Abdagić Kiban iz Donjeg Vakufa putuju u Gradišku gdje će po prvi put nastupiti na  smotri folklora u ovom gradu, gdje će predstavljati Donji Vakuf  sa bošnjačkim narodnim  igrama. Ovaj nastup u Gradiškoj nastao je kao rezultat saradnje načelika naše općine i općine Gradiška.

Već u subotu, 21.jula KUD Nakib Abdagić Kiban, putuje u Brčko na još jednu smotru folklora.

U mjescu augustu članove KUD-a iz našeg grada očekuju nastupi u Konjicu, Podveležju i Jablanici.

Što se tiče mjeseca septembra KUD Nakib Abdagić Kiban Donji Vakuf, domaćin je već tradiocionale Smotre folklora i Večeri sevdaha , kojim  će dati svoj doprinos obilježavanju Dana općine Donji Vakuf.