Član Evropskog parlamenta Ivan Sinčić: Bosanske piramide su svjetska priča

0
159
Semir Osmanagić nakon prvog reketa svijeta Novaka Đokovića na Arheološkom parku Ravne 2 ugostio je i člana evropskog parlamenta Ivana Sinčića koji je u protekla dva dana obišao brojne lokacije u Visokom.

“U protekla dva dana sam mu pokazao nekoliko lokacija na kojim radimo, a između ostalih belvedere pogled na piramidu Sunca i arheološke sonde na sjevernoj strani piramide Sunca, podzemne tunele Ravne i dolinu našeg parka, sonde na zapadnoj strani piramide Mjeseca, kristalnu piramidu, a imamo još lokacija za obići. Nadam se da će iz Visokog otići s finim utiscima”, kazao je Osmanagić.

Sinčić je naglasio da je oduševljen posjetom Visokom i bh. piramidama, kao i drugim ljepotama ovog kraja.

https://www.youtube.com/watch?v=NsZ0MrXwXSE&feature=emb_logo

“Moram reći da sam oduševljen i da pozivam svakoga, da bar jednom dođe ovdje i doživi ovaj prostor i ljude. Ovo je jedna svjetska priča koja ima ogroman potencijal.
Ovdje se moraju nastaviti istraživanja, ova priča je stara desetinama hiljada godina u prošlosti i morate biti ponosni na to”, kazao je Sinčić te dodao:

“Nemojte se sramiti. Napravite sve da ovo dignete na vrh svijeta.”

Za bh. fenomen je prvi put čuo prije 15 godina dok je bio student te da nikada do sada nije posebno došao u Visoko i upoznao se sa svim detaljima ovog lokaliteta.

“Svim kolegama parlamentarcima ću prenijeti iskustva i vjerujem da ćemo se naći zajedno ovdje u narednim vremenima. BiH nije članica EU, a kada će biti ovisi od njenih naroda. Međutim EU ima alate i programe da pomogne i zemljama izvan EU i sve ćemo alate skenirati da bi pružili podršku”, zaključio je Sinčić.

Nakon izjava Osmanagić je nastavio obilazak parka sa svojom gostom koji će, kako je obećao, ponovo se vratiti u Visoko.

Klix.ba