Čerkez: Danas je 34 novopozitivnih, molim građane da ne stigmatiziraju oboljele i one u izolaci

0
100

ezano za širenje koronavirusa u našoj zemlji trenutno se javnosti obraća član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez.

– Danas je testirano 317 osoba, od toga je 34 novopozitivnih. Posebno skrećem pažnju građanima na stigmu. Ovo je nova bolest, nepoznata je i ne bira koga će pogoditi. Radi se o bolesti od koje možemo biti svi zaraženi i imati svi posljedice. Međutim, valjda zbog straha od nepoznatog društvo je počelo da stigmatizira osobe koje imaju probleme, ali i one u samoizolaciji. Skrećem pažnju svim sugrađanima da to ne rade, naglasio je Čerkez.

Vesko Drljača, zamjenik premijera Federacije BiH: “Svako od nas treba da uradi svoj posao. Svi smo dio jednog tima, koji ima isti cilj okončati pandemiju i vratiti se normalnom životu. Zabrinutost građana je opravdana, ali budite sigurni da Vlada FBiH i njeni timovi rade kako bi održali zdravlje građana i ekonomsku stabilnost. Penzije i naknade iz federalnog budžeta bit će blagovremene”.

Nakon njega je planirano obraćanje zamjenika premijera Federacije BiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, te član Federalnog štaba civilne zaštite i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

izvor:oslobodjenje.ba