“Centrotrans” obustavlja sve međunarodne linije

Uprava kompanije “Centrotrans” danas je donijela odluku o obustavi saobraćaja na međunarodnim linijama, a na osnovu odluke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacije BiH kojom svi putnici koji se vrate iz Njemačke, Španije i Francuske moraju u karantin.

Obustava saobraćaja počinje u ponedjeljak, 16. marta, i trajat će 14 dana. U skladu s razvojem situacije i daljnjim uputama nadležnih institucija, moguće su dodatne izmjene.

Uprava kompanije "Centrotrans" donijela odluku o obustavi saobraćaja  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Uprava kompanije “Centrotrans” donijela odluku o obustavi saobraćajaFOTO: AVAZ

Osim navedenog, ova odluka je donesena i na osnovu informacija da su Češka i Slovačka zatvorile državne granice, čime je onemogućen ulazak putnika u ove zemlje. Također, prema dosadašnjim informacijama, zabilježena su duža zadržavanja autobusa na granicama EU, odnosno prije svega u Sloveniji i Hrvatskoj u trajanju i do osam sati.

– U cilju zaštite putnika, “Centrotrans” je u fokus svih aktivnosti stavio brigu o zdravlju i sigurnosti korisnika naših usluga, te je pojačano provođenje higijensko-preventivnih mjera u svim autobusima, na autobuskim stanicama i drugim prodajnim mjestima “Centrotransa” – navedeno je u saopćenju.

izvor: avaz.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print