Centralna Bosna: Otkriven vozač koji je na krovu automobila vozio dijete

0
58

Nedavno je pažnju bosanskohercegovačke javnosti privukao video snimak koji je objavljen na nekim internet portalima, a koji je snimljen dana 15.10.2017. godine oko 17,20 sati u mjestu Preočica, općina Vitez i na kojem se može vidjeti neodgovorno ponašanje vozača vozila marke Opel Kadet, koji je na krovu vozila prevozio dijete.

Navedeni događaj je snimio drugi sudionik u prometu, te je snimak proslijedio i na našu e-mail adresu. Odmah po primitku e-maila, policijski službenici MUP-a SBK/KSB Travnik su pristupili poduzimanju zakonskih radnji u cilju otkrivanja i pronalaska spornog vozača i vozila. Izvršena je provjera registarskih oznaka te je utvrđeno da iste ne pripadaju predmetnom vozilu. Operativnim radom na terenu i nakon niza obavljenih informativnih razgovora došlo se do saznanja da je osoba koja je upravljala vozilom, F.K. rođen 1979. godine iz Viteza, poručili su iz MUP-a.

Sa navedenim licem je obavljen razgovor na okolnosti događaja a isti je tom prilikom priznao da je upravljao vozilom u vrijeme kada je prekršaj snimljen. Utvrđeno je, također, da je vozilo neregistrovano, da F.K. nema položen vozački ispit a nakon provjere u bazi ROF-a došlo se do saznanja da je isti višestruki povratnik u vršenju prekršaja te da ima iznos neplaćenih novčanih kazni od 15.315 KM.

Protiv navedene osobe poduzete su zakonom predviđene mjere i radnje. Ovom prilikom zahvaljujemo savjesnom građaninu koji nas je upoznao o navedenom događaju. Također, apeliramo na ostale građane u slučaju da primijete slične situacije da nas obavijeste, kako bi smo zajedničkim snagama stvorili sigurnije okruženje za sve nas, priopćili su iz Kantonalnog ministarstva unutarnjih poslova.

izvor:drukciji.ba