Centar za kulturu općine Travnik dodjelio nagrade za najbolje sadržaje u protekloj godini

Javna ustanova Centar za kulturu općine Travnik večeras je tradicionalno dodjelila nagrade za Najbolje književne, edukativne i druge sadržaje, Najbolju predstavu i Najbolji koncert u protekloj godini. Muzička zvijezda večeri bio je Travničanin, Seid Memić Vajta koji je goste svečane dodjele  obradovao sa tri neprolazna hita.

 

U kategoriji Najbolji književni, eduktivni i drugi sadržaji nagrađena izložba „Travnička muzička scena – 50 godina“ nastala u koprodukciji JU Centar za kulturu Travnik i UG Smart Media Travnik. Nagradu je primio Kenan Kavazović, predsjednik UG Smart Media Travnik.

Izložba pod nazivom „Travnička muzička scena – 50 godina“ predstavlja jedinstvenu priču o razvojnom putu travničke muzičke scene nizom fotografija, originalnih notnih partitura, instrumenata korištenih prilikom nastupa ili snimanja i obuhvata period od polovine 60-ih godina prošlog stoljeća sve do današnjih dana.

Centar za kulturu općine Travnik dodjelio nagrade za najbolje sadržaje u protekloj godini

Za najbolju predstavu u protekloj godini proglašena je komedija „Ko je lud“? Glumci Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Adem Smailhodžić i Zlatan Školjić igraju u predstavi „Ko je lud?“. Podsjetimo i to da su Adem i Zlatan glavni likovi filma „Amanet” koji je za kratko vrijeme doživio veliku popularnost. Režiju ove komedije potpisuje Mirza Begović, koji je režirao film “Amanet”, a dramaturgiju Nedžma Čizmo. Vođeni stavom da bosanskohercegovačkoj sceni nedostaju komedije, odlučili su se za ovu predstavu. Radi se o predstavi koja na simpatičan način donosi probleme današnjice. Nagradu su primili glumci Adem Smailhodžić i Zlatan Školjić.

Centar za kulturu općine Travnik dodjelio nagrade za najbolje sadržaje u protekloj godini

Koncert benda Sarajevo Jazz Guerrilla proglašen je za najbolji u protekloj godini.  Sarajevo Jazz Guerrilla duže od decenije okuplja neke od najtraženijih muzičara na domaćoj i regionalnoj sceni, bez obzira na žanr.Ovaj sastav je rezultat ljubavi muzičara prema jazzu.

Centar za kulturu općine Travnik dodjelio nagrade za najbolje sadržaje u protekloj godini

Članovi ovog benda ove godine napunili su sve moguće arene u regiji kao prateći bend Dine Merlina, a publika u Travniku imala priliku da posluša izuzetan koncert ovdje u Centru za kulturu u okviru Mono festa Travnik. Protekle u Travniku su održani brojni koncerti, a na sreću ljubitelja muzike, posebno ljubitelja jazz muzike, imali smo sreću da ugostimo vrhunske muzičare. Nagradu je primio  Edvin Hadžić, basista benda Sarajevo Jazz Guerrilla.

Centar za kulturu općine Travnik dodjelio nagrade za najbolje sadržaje u protekloj godini

Posebno priznanja JU Centar za kulturu večeras je uručila travničkim karatistima, Aliju Arnautoviću i Bekiru Grabusu. Nagrade je uručio načelnik općine Travnik, prof.dr. Kenan Dautović.

JU Centar za kulturu pomjera granice

JU Centar za kulturu tokom protekle godine relaizirao je 230 sadržaja, kazao je Taik Ganić, direktor ove kulturne institucije.  Brojni su sadržaji koje ovaj institucije već godinama realizira. „Travničke večeri“ koje se održavaju već 17 godina, „Kreativni zimski i ljetni raspust“ (8 godina), „Veseli snježni Travnik“ (6 godina), „Jutro u pozorištu“ (6 godina), „Ogledalo svijeta u očima djeteta“ (5 godine), Svečana dodjela nagrada Centra (4 godine) i Monofest – festival prvog lica (3 godine). Direktor Ganić najavio je i dva nova projekta: “Pozorište u Centru” i prvi travnički festival autorskih pjesama za djecu “Mali raspjevani grad”.

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print