Čarobna interkulturalna mreža prijateljstva FOTO

Projekat: Čarobna interkulturalna mreža prijateljstva – Kaleidoskop vrlina
Osnivač: Željana Radojičić-Lukić
2. zadatak: Samopouzdanje
Ime škole: „Prva osnovna škola“ Donji Vakuf
Mjesto: Donji Vakuf
Država: Bosna i Hercegovina
Mentor: Azra Habib, prof. bosanskog jezika i književnosti
Broj učenika/ 17
Uzrast: 7. razred
Nacionalni koordinator: Slađana Popovic, Sanela Jaganjac, Vernesa Manov
Opis aktivnosti:
1. Na času su učenici na stikere pisali svoju definiciju samopouzdanja, a zatim smo razgovarali o tome koliko oni imaju samopouzdanja i koliko im samopouzdanje može pomoći pri uspjehu. Razgovor smo preusmjerili na poznate ličnosti koje su imale težak život i težak put do uspjeha, a onda su dobili zadatak da istraže o sportistima kojima je samopouzdanje pomoglo u njihovom uspjehu.
2. Već su na sljedeći čas došli sa spremnim informacijama pa su pojedinačno iznosili rezultate svoga istraživanja. Razgovarali su i razmjenjivali informacije, a na kraju smo dogovorili na koji način će predstaviti zadatak.
3. Na sljedeći čas su donijeli potreban materijal, podijelili se u grupe i raspodijelili zadatke i materijal. Jedna grupa je tražila odgovarajuće fotografije, druga je pravila lutke od vunice, treća grupa je pisala tekst, četvrta grupa je bila zadužena za finalni pano.
4. Grupa koja je pravila lutke od vunice pripremila je lutkokaz. Lutke su predstavljale sportistu koji je cijelom razredu ispričao svoju životnu priču.
5. Pano sa sportskom mapom postavljen je na vidno mjesto u holu škole.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print