Caffe “Exclusive” pobjednik Street basket 3 x 3 turnira u Donjem Vakufu

0
200
Nakon skoro tri godine street basket se vratio u Donji Vakuf. Na plohi kod Sportske dvorane Donji Vakuf jučer, 11.avgusta odigran je turnir 3 x 3 na kojem  je učestvovalo 14 ekipa iz Jajca, Bugojna, Prozora / Rame, Visokog, Sanskog Mosta i domaćina, Donjeg Vakufa.
Kasno sinoć odigrane su polufinalne utakmice između ekipa Caffe “Exclusive” – “Tunesquad 3×3” Sanski Most i Caffe “Trend” – ŠK “Never Stop” koje su donijele  odlične i neizvjesne mečeve, i oduševile veliki broj navijača i ljubitelja košarke.
Uspješniji u utakmici za treće mjesto od domaće, ujedno i najmlađe  na turniru, ŠK “Never Stop”, bili su odlični momci iz Sanskog Mosta, ekipa “Tunesquad 3×3”.
U velikom finalu pobjedu je, nakon dobre i na momente neizvjesne utakmice, odnijela iskusnija i jača ekipa Caffe “Exclusive”, a momcima iz ekipe Caffe “Trend” ostaje utjeha da je njihov član, Mensur Čavak osvojio nagradu kao najbolji izvođač slobodnih bacanja. Na kraju, sve je prošlo u dobrom raspoloženju, odličnoj organizaciji i vrhunskim utakmicama… Čestitamo svim učesnicima, organizatoru i partnerima, i vidimo se naredne godine na Street basket 3×3 Donji Vakuf!
Koordinator turnira je Haris Mlinarević i neformalna grupa mladih Donjeg Vakufa, a suorganizatori su Sportski savez općine Donji Vakuf i Asocijacija za aktivno društvo  AZAD. Za najbolje ekipe obezbjeđene su i vrijedne nagrade: 1. mjesto – 1.100 KM, drugo mjesto 500 KM i treće mjesto 300 KM. U okviru turnira  organizovana su i takmičenja u slobodnim bacanjima i tricama.