Buran vikend na području MUP-a SBK

0
80

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

Dana 09.04.2022.godine oko 17,15 sati u mjestu Lepenica, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW Golf, kojim je upravljao O.K. rođen 1981.godine iz Kreševa. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađena materija je oduzeta, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 9 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 17 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 5 osoba lakše tjelesne povrede.

Dana 09.04.2022.godine oko 20,45 sati na magistralnom putu u mjestu Nova Bila, općina Travnik dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

– putničko motorno vozilo marke Mercedes, kojim je upravljao K.K. rođen 1972.godine iz Novog Travnika i  

– putničko motorno vozilo marke Škoda, kojim je upravljao T.M. rođen 1986.godine iz Viteza, u kojem su bili putnici T.M. rođena 1996.godine i jedno maloljetno dijete.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač u vozilu Škoda je zadobio teže tjelesne povrede, dok su ostala dva putnika u ovom vozilu zadobila lakše tjelesne povrede.

Uviđajne radnje na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici PS Travnik.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 592 prekršajna naloga, od kojih je 151 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 15 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

OSTALI DOGAĐAJI

Dana 08.04.2022.godine oko 15,45 minuta u PS Jajce je prijavljeno da je u Velikom Plivskom jezeru u blizini obale pronađeno beživotno tijelo ženske osobe, koje je u fazi raspadanja. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su u saradnji sa pripadnicima Gorske službe za spašavanje Jajce i Doma zdravlja Jajce izvukli tijelo, koje je prevezeno na Odjel patologije JU „Bolnice Travnik“, gdje je izvršena obdukcija. Utvrđeno je da se radi o M.P. rođena 1982.godine iz Mrkonjić Grada. Nakon izvršene obdukcije, po naredbi Kantonalnog tužilaštva  Travnik beživotno tijelo je predato rodbini.

 

                                                                         

 

                                          URED KOMESARA