BUGOJNO/Tehničar cestovnog prometa pokrenuo biznis s drvetom

0
199

Dvadesetosmogodišnji Eldin Šljivo iz Bugojna, tehničar cestovnog prometa po struci, prije nekoliko mjeseci pokrenuo je porodični biznis počevši izrađivati različite predmete od drveta.

Balans bicikla-bukva, hodalice/kolica za bebe-bukva/topola, kućice za lutke-topola, stolice-bukva, hranilice za bebe-bukva, igračke za bebe, daske za domaćinstvo, oklagije, kutije i razne stvari po narudžbi, samo su dio AA WOOD PRODUCTS asortimana.

Veliku pažnju posvećuju proizvodima za djecu koje boje netoksičnim vodenim bojama i premazuju rafiniranim lanenim uljem.

– Oduvijek sam volio izrađivati stvari od drveta, improvizirati i popravljati mehaničke komponente na raznim uređajima. Odrastao sam radeći sa ocem koji ima dugogodišnje iskustvo u obradi drveta, uvijek me privlačila izrada unikatnih stvari od prirodnih materijala koji su dugotrajni, gdje svaki proizvod ima svoju historiju. Pandemija COVID-19 je stvorila višak slobodnog vremena koje sam odlučio iskoristiti za nešto kreativno i prepoznao sam priliku da mnoge ideje konačno sprovedem u djelo. Kupio sam osnovne mašine i tako je sve počelo – govori Eldin u priči Zeničke razvojne agencije ZEDA.

On ističe da su stvari koje prozvodi AA WOOD PRODUCTS tim veoma tražene i skupe ali i usklađene sa našim tržištem.

– Oni koji se odluče imati unikatne drvene rukotvorine će znati cijeniti domaće proizvode ručne izrade. Ovakve stvari vani su vema tražene i skupe, jer se smatraju ekološkim proizvodima, a posebno se cijeni ručna izrada. U eri konzumerizma i plastičnih nekvalitetnih uvoznih proizvoda mi smo se okrenuli domaćoj proizvodnji od našeg drveta koji su dugotrajni i neprevaziđeni. Svakom proizvodu se individualno posvetimo, a planiramo uvesti i neke novine koje ćemo prilagoditi trenutnoj potražnji, a radimo i stvari po narudžbi kupca – kaže Eldin napominjući da su ljudi generalno iznenađeni i jako znatiželjni kada vide njihove proizvode.

Da bio sve bilo ljepše i lagodnije, supruga Dina mu pomaže kako u kreativnom dijelu posla tako i u samoj izradi.

– Komentari kupaca su pozitivni. Počeli smo s proizvodnjom oklagija od bukve i daski za rezanje i serviranje hrane od hrasta i bukve. Prolaznici su posebno oduševljeni balans biciklom i hodalicom za bebe. Balans biciklo je jako isplatno kupiti jer se visina sjedišta može podesiti tako da ga mogu koristiti djeca od 3 do čak 6 godina i odličan je za razvoj motorike i ravnoteže – ističe Eldin.

Njihove proizvode možete pogledati na Facebook stranici AA Wood Products  i na web stranici www.kreativnibazar.com.

Biznisinfo.ba