Budući ministri u Vladi SBK – HDZ i SDA imenovali kandidate

0
269

 

Kantonalni odbor HDZ-a BiH SBK na prije dva dana održanoj sjednici u Vitezu imenovao je kandidate za ministre u Vladi SBK.

Zoran Marković iz Kiseljaka kandidiran je za ministra pravosuđa i uprave, Bojan Domić iz Travnika za ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Feliks Vidović iz Kreševa za ministra unutarnjih poslova, Anto Matić iz Viteza za ministra zdravstva i socijalne politike, te Mirjana Plavčić iz Busovače za ministricu financija SBK.

Također, KO HDZ BiH SBK je predložio kandidate za Dom naroda parlamenta Federacije BiH: Zdenka Džambas iz Novog Travnika, Ilija Nakić iz Travnika i Marko Saraf iz Jajca.

SDA imenovala kandidate za ministre u SBK

Isti dan je i Kantonalni odbor SDA imenovao kandidate za ministre i premijera u Vladi SBK, kao i kandidate za Dom naroda parlamenta Federacije BiH.

Ponovno je kandidiran dosadašnji premijer SBK Tahir Lendo za premijera, dosadašnji ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Salkan Merdžanić ponovno je kandidat za tu poziciju, dok je kandidat za ministra prostornog uređenja, građenja zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova Amir Šečibović, a Nisvet Hrnjić za ministra gospodarstva.

Na oktobarskim izborima od ukupno 30 zastupničkih mjesta u Skupštini SBK, SDA je osvojila deset mandata, a isti broj mandata ima i koalicija stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH. SDP BiH osvojio je pet mandata, DF i SBB po dva, a jednog zastupnika imat će Nezavisni blok.

travnickivijesnik